Search

Loading...

Monday, June 21, 2010

Sample Susu Anmum

Masa check up siang tadi aku pelik kenapa ibu2 yang keluar dari Bilik 9 bwk bungkusan berwarna biru..bila aku masuk rupanya sampel pampers dari Drypers..tapi malang nasib aku tak dapat pun..aku dok la membebel kat en.hubby apsal aku tak dapat..Huhu..

Tak nak la pulak tebalkan muka pergi mintak kat nurse bilik 9 tu..Ala tak kisah la..sekeping je..aku dah siap beli 1 pack untuk persediaan..pastu dah berangan nanti nak beli Cloth Diapers..Hehe..en. hubby pun dah setuju setelah aku manyetakan kebaikannya yang banyak..walaupun harga mahal tapi boleh pakai lama dan berbaloi2..Harap2 aku berjaya untuk Fully Breastfeed dan pakaikan CD untuk anak aku nanti..Doakan ye kawan2..;p

Lepas siap check up tu ade amoi tunggu plak kat luar bagi sampel Susu Anmum..just isi form then dia bagi..aku pun laju je la isi..benda free sape taknak oii!..;p

DSC02669

Dapat 1 paper bag sekali..mak memang sukaa..;)

DSC02670

Ini la bendanya yang aku dapat tadi..200gm Anmum Infacare Rumusan Bayi + Anmum Lacta..Harap aku tak perlu guna FM rumusan bayi tu..kata nak bagi penyusuan ekslusif 6 bulan..;p bermakna no FM, no water, no food JUST Susu Ibu..;)

Anmum Lacta mungkin aku akan cuba..aku dok berjanji akan makan sayur sayuran tapi sebenarnya aku tak tau boleh telan ke tak..aku bukan tak cuba..en. hubby selalu cakap camne nak banyakkan susu badan kalau taknak makan sayur..ape nak wat tekak takleh terima..tolong! tolong!..;(

So dari sekarang aku dah cari option camne nak perbanyakkan susu badan..Jangan la aku hangat2 tahi ayam je nanti..Yakin Boleh!

Ya Allah Permudahkanlah Segalanya Bagiku Ya Allah..Hanya Engkau yang Maha Mengetahui segala-galanya..Amin..


Terima Kasih

2 comments:

Marsha said...

Okla tu Yantie dah berazam nak BF & ber CD. Kalau nak ber CD nt contact la akak. Akak jual CD skrg ni...:)

Noryanti said...

Kak Marsha:
Ok takde hal..bisnes dgn kawan2 ni senang..kena la ade diskaun..haha..gurau je..;p

Related Posts with Thumbnails
© yantieazan.com | Template By Blog Bingkisan Hati